onsdag 18 april 2012

RTG: alla klasser på banan

Nu har alla klasser fått iPads. Några sjuklingar kvar bara. Men en positiv kommentar från en lärare var att eleverna aldrig hade gjort så här bra redovisningar tidigare. Dessa elever fick sina iPads före påsklovet och har inte fått någon genomgång av hur Keynote fungerar... Övergången verkar ha gått rätt smidigt.
Alla resor börjar med ett litet steg var det någon klok man som sa en gång...


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Medioteket

NR: Fysik, iPad och Angry Birds

Eleverna i NNB10 lyckades bestämma vilken vinkel fågeln skulle skjutas iväg med för att träffa där de ville. För den som undrar kan vi avslöja att fågelns utgångshastighet är 22 m/s och att slangbellans höjd är 4,9 m.

onsdag 4 april 2012

RTG: Två klasser till

Klockan 9 i morse satt det två förväntansfulla elever utanför klassrummet, men tio minuter senat var det fullt i klassrummet när Hp2a skulle få iPads. Efter en snabb utdelning som gick bra satte eleverna igång direkt att utforska i lugn och ro. Mats visade hur den fungerade och hur de kommer ut på nätet.
På eftermiddagen fick Sp2a sina. Efter en del problem med att skapa Apple-id kom alla igång och lite tips och tricks från Mats satte alla igång.
Det verkar som om de flesta hittar in direkt och förstår hur den fungerar och de hade inte tid att lyssna på någon genomgång idag. Alla ville använda den direkt. Nu ska vi bara följa upp dessa kunskaper efter påsklovet.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Ross Tensta Gymnasium

tisdag 3 april 2012

RTG: De första är ute

Nu har EK11A fått iPad. Mangrann uppslutning och alla hade med sig allt de skulle ha med sig för utbytet (nästan).

Efter en snabb genomgång av hur apparaten fungerade började eleverna genast att utforska och prova sig fram. Spänningen gick att ta på i rummet!


Alla var nöjda och glada, alla deras skolarbeten flög i ett svep upp på Fronter innan de bytte datorerna till iPad. Nu kan de jobba vidare på det som redan har startat...


I morgon bitti följer handelstvåorna...- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Blå linjen